We wonen niet echt bij jou in de buurt, maar jouw stijl van fotograferen spreekt ons wel aan. Hoe ver reis je voor onze bruiloft?

Fotograaf

Ik werk door heel Nederland.

Is kennismaking echt nodig?

Kennismaking

Ja, jullie trouwfotograaf is dichtbij aanwezig tijdens en getuige van een heel belangrijke dag in jullie leven. Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen jullie en mij als jullie trouwfotograaf. Ik wil ook graag weten welke stijl van fotografie jullie het meest aanspreekt, welke foto’s jullie zeker willen, hoe de huwelijksdag zal verlopen, welke momenten jullie geen fotograaf in de buurt willen, wie jullie als aanspreekpunt hebben etc. etc.. Zelf kan ik jullie tijdens onze kennismaking uit mijn fotoervaring al wat tips geven voor die dag. Kortom er is reden genoeg om ons te treffen. Maar het is aan jullie.

Ik werk de hele dag. Kunnen we ons kennismakingsgesprek 's avonds hebben?

Kennismaking

Ja, dat is geen enkel probleem. Ik maak ook afspraken voor ‘s avonds. Dat kan bij jullie thuis, op uw kantoor of elders.

Hoe lang van te voren moeten we een bruidsfotograaf boeken?

Boeking

Het is verstandig om ongeveer negen a tien maanden voor de bruiloft alvast jullie fotograaf te reserveren. De vrijdagen en zaterdagen en de populaire dagen en de data in het voorjaar en de zomer zijn vaak al snel volgeboekt. En een fotograaf kan slechts bij een bruiloft per dag fotograferen.

Hoeveel fotos maak je ongeveer tijdens een bruidsreportage?

Foto's

Het exacte aantal kan ik niet zeggen, maar het zijn er wel veel. Vaak honderden. De reden van veel foto’s is dat ik bij het nabewerken van de foto wel eens merk dat iemand op de foto net een andere kant op kijkt, ogen dicht heeft of net iets zegt en de mond open heeft. Met meer foto’s heb ik meer mogelijkheden om dat te corrigeren.

Wat is het beste tijdstip om de groepsfoto's te maken?

Huwelijksdag

Ik adviseer om vooraf na te denken en een lijstje te maken met de combinaties voor de groepsfoto’s die jullie gefotografeerd willen hebben. Laat jullie aanspreekpunt of ceremoniemeester deze lijst op jullie huwelijksdag meenemen. Het tijdstip van fotograferen is afhankelijk van het tijdstip waarop jullie trouwen en jullie dagprogramma. Ik raad jullie wel aan om de groepsfoto’s voor de toast en het aansnijden van de bruidstaart in te plannen, bij voorkeur meteen na de huwelijksvoltrekking op de trouwlocatie. Zo ben je vrijwel zeker dat iedereen nog bij elkaar is voor het maken van de foto’s.

Wat als het regent op onze trouwdag?

WAT ALS…

Ik adviseer jullie aan in de aanloop naar jullie huwelijk ook na te denken over een ‘plan B’ voor het geval het de hele dag regent/sneeuwt op jullie huwelijksdag. We hopen dat het niet nodig is, maar jullie kunnen er voor de zekerheid toch beter van te voren over nadenken! Trouwens meestal regent het niet de hele dag en is er altijd wel een gelegenheid om buitenopnames te doen.

Wat als ons huwelijk op de geplande dag door omstandigheden niet door kan gaan?

WAT ALS…

Het kan altijd gebeuren dat door onvoorziene omstandigheden jullie huwelijk niet door kan gaan. Indien het om overmacht gaat, verzetten we de geplande datum kosteloos, mits ik de nieuwe datum nog vrij ben.

Wat gebeurt er als jij ziek wordt?

WAT ALS…

Mocht dit in zeldzame gevallen gebeuren dan zal ik alsnog komen. Indien er echt overmacht is, zoals een gebroken been of arm, dan heb ik een uitgebreid netwerk met talloze collegas.